Domů » Krása a styl » Fénujte vlasy jako profík! 2. část – krátké vlasy

Fénujte vlasy jako profík! 2. část – krátké vlasy

Fénujte krátké vlasy jako profesionál

Vytvořte si doma účes, který je nadýchaný a vydrží. Tentokrát se podíváme na krátké vlasy. Fénujte je jako profesionál s jednoduchými tipy.

Co budete potřebovat?

Základem je samozřejmě kvalitní fén na vlasy. Ideálně s nastavitelnou teplotou a rychlostí. Kulatý kartáč nejlépe s větším průměrem a z keramiky. Dále jsou třeba stylingové přípravky jako gel na vlasy, stylingový krém a lak na vlasy. Tužící síla je na vás a na typu vašich vlasů. Pro maximální objem je vhodné používat i šampon a kondicionér pro objem vlasů.

Krok č. 1

Vlasy musí být před fénováním vlhké. V dlaních promněte dohromady stylingový krém o velikosti hrášku a zhruba stejně extra tužícího gelu na vlasy. Tato kombinace pomáhá udržet vlasy měkké a neslepené. A to jak na dotyk, tak na pohled. Pomocí konečků prstů vmasírujte směs od kořínků až po konečky. Fén na vlasy nastavte na střední rychlost a teplotu.

Krok č. 2

Vlasy fénujte odspodu, směrem nahoru. Tím se vytváří objem. Důležité je se zaměřit na fénování vlasů od kořínků, čímž se vytvoří právě požadovaný objem, který vydrží. Vlasy upravujte pomocí kulatého keramického kartáče. Tento materiál mnohem lépe drží teplo a je proto vhodnější než dřevo nebo plast. Nakonec můžete fén na vlasy přepnout na studený vzduch a účes zafixovat.

Krok č. 3

Pro konečný výsledek můžete použít pomádu nebo je zafixovat pomocí laku na vlasy. Vlasy dále nečešte, jen je maximálně prohrábněte konečky prstů.

Než použiji fén na vlasy

Ještě než začnete vlasy fénovat, doporučuje se použít ochranný přípravek proti teplu. Vlasy jsou na vysoké teploty háklivé a častým tepelným stylingem může dojít k jejich porušení. To platí zejména pro oslabené nebo jemné vlasy. Ochrana proti teplu je zpravidla bezoplachová a ve spreji. Nanáší se na celou délku vlasů těsně před použitím fénu, kulmy nebo žehličky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *